fbpx

Veelgestelde vragen

De maaltijden

Al onze verse ingrediënten zijn onbespoten. Verder  streven wij ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische producten. Soms lukt het niet om alle ingrediënten biologisch in te kopen vanwege de prijs of de kwaliteit van het product. 

Het introduceren van allergenen ingrediënten op vroege leeftijd is een persoonlijke keuze. Daarom zijn de door ons gebruikte ingrediënten altijd allergenen vrij. Wel kunnen de maaltijden sporen bevatten van gluten, schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, zwafeldioxide & sulfiet, lupine en weekdieren.

Het laag houden van suiker inname is vooral in het eerste 2 jaar van jouw kindje zeer belangrijk. Je zult dus ook geen toegevoegde suikers vinden in onze maaltijden. Vezels in maaltijden zorgen ervoor dat de natuurlijke suikers in onze maaltijden langzaam worden opgenomen. Daarom zijn onze maaltijden uitgebalanceerd met de juiste proportie vezels en natuurlijke suikers.

De maaltijden zijn met zorg samengesteld en alle vitaminen en mineralen worden uit plant based ingrediënten gehaald. Dit  maakt onze maaltijden flexibel voor ouders met baby’s en peuters met allergieën, bepaalde (food)lifestyle of geloofsovertuigingen aanhouden. Ingrediënten als vlees, vis en gevogelte kunnen makkelijk door de ouder zelf toegevoegd worden aan de maaltijden. 

 Ja natuurijk, stuur ons een mail via hi@dissh.nl en samen kijken we naar een passende oplossing.

Iedere maand hebben we een vast menu van 5 verschillende maaltijden. Wanneer er een nieuwe smaakvariant toegevoegd wordt, vind je dit terug onder het kopje ‘ Onze maaltijden’. Uit ervaring blijkt dat hoe vaker een bepaalde smaak aangeboden wordt des te meer kans er is dat je baby of peuter de smaak zal waarderen.

Wanneer je de maaltijden in ontvangst neemt dien je deze direct in de vriezer op te slaan, minimaal -18 graden. In de vriezer zijn de maaltijden 2 maanden houdbaar. Na ontdooien zijn de maaltijden 2 dagen houdbaar in de koelkast, bij maximaal 7 graden.

Onze maaltijden zijn zo samengesteld dat ze geschikt zijn voor baby’s vanaf 6 maanden.

Alle baby’s en ouders zijn uniek en maken hun eigen unieke ontwikkeling door. Door de ingrediënten mise-en-place te leveren geven wij jou als ouder de vrijheid te kiezen voor de eetmethode die het best past bij jouw kindje. Advies:
gepureerd 6 t/m 8 maanden
geprakt 9 t/m 11 maanden
finger food vanaf 12 maanden en ouder

Abonnement

Tijdens je bestelling kun je aangeven of je een abonnement wilt starten of een éénmalige bestelling wilt plaatsen. 

 Ja, dat kan heel makkelijk door 5 dagen voor de volgende leveringsdatum je wijzing door te geven via je persoonlijke omgeving binnen de webshop www.dissh.nl/inloggen

Bezorging

Met uitzondering van de waddeneilanden kan de bezorging door heel Nederland plaatsvinden

Leveringen van de box(en) vindt plaats op iedere donderdag tussen 08.00 – 20.00 uur. Op donderdagochtend ontvang je een mail met een Track&Trace om jouw bestelling te kunnen volgen.

Wanneer je niet thuis bent tijdens het bezorgmoment, zal de box bij de buren afgeleverd worden. Let er wel op dat je je buren informeert dat de maaltijden in de vriezer bewaard dienen te worden. 

Indien de buren weigeren de box aan te nemen, wordt er een nieuwe bezorgafspraak ingepland. Let wel: de bezorgkosten voor deze tweede levering zijn volledig voor jouw rekening.

De maaltijden worden bezorgd door onze logistieke partner die gespecialiseerd is in het bezorgen van bevroren goederen. De goederen worden ten alle tijde bij minimaal -18 graden vervoerd, Zo kunnen wij de kwaliteit van onze producten waarborgen. 

Verpakkingen

 Ja, de verpakkingen van de maaltijden zijn bpa vrij en voedselveilig.