baby peuter warme lunch

4 redenen waarom je jouw baby of peuter een warme lunch wilt aanbieden

4 Redenen waarom je jouw baby of peuter een warme lunch wilt aanbieden.

We zijn het allemaal gewend, dé boterham met kaas tijdens de lunch. Waarschijnlijk krijgt jouw baby of peuter hier ook een variant van op zijn bordje tijdens de lunch. Is dit fout? Niet bepaald. Kan het beter? Ja, dat denken wij wel. In veel landen om ons heen is het juist heel normaal om tijdens de lunch een warme maaltijd te eten.  En misschien wil jij na het lezen van onderstaande 4 redenen ook wel vaker een warme lunch bereiden voor je baby of peuter.

1. Het geeft je baby of peuter energie wanneer ze het écht nodig hebben.

De wereld ligt voor ze open. Er is zoveel te ontdekken en te leren en dat doen ze ook erg graag. Vanzelfsprekend kost dit de nodige energie. Nu is er niks mis met een lekkere bruine boterham maar de energiewaarde van een warme lunch is meestal wel hoger. Vooral als de samenstelling volwaardig is.

2. Je baby of peuter staat open voor nieuwe smaken

Wil je een nieuwe smaak of textuur introduceren. Doe dit vooral tijdens de lunch. Ze zijn nog niet moe van de hele dag en staan nu het meest open om nieuwe dingen te proberen en accepteren. Geheid dat de introductie van spruitjes makkelijker gaat tijdens de lunch dan tijdens het avondeten.

3. De spijsvertering is actief

Net als dat je baby of peuter overdag heel actief is, is ook zijn spijsvertering actief. Dit betekent dat de maaltijd veel makkelijker en sneller verteerd kan worden. In Ayurveda wordt er zelfs gezegd, je bent niet wat je eet maar je bent wat je verteert.

4. Beter sturen op inname voedingsstoffen

Door een warme volwaardige groentehap aan te bieden zorg je ervoor dat je baby of peuter genoeg groenten binnen krijgt. Heeft je kindje een middag toch wat minder trek dan heb je nog de rest van de dag, bijvoorbeeld het avondeten, om bij te kunnen sturen. Het binnen krijgen van de juiste voedingsstoffen is erg belangrijk en  draagt bij aan een gezond eetpatroon.

Tot slot, vergeet niet dat eten vooral ook echt leuk moet zijn. Vaak wordt het belang van de context en de psychologie van eten onderschat. Dus of het nu een warme of koude lunch is, maak er vooral een feestje van.

Liefs,

Hande